Background

entry image
Esencijalna ulja uz koja ćete produžiti leto

Nadaleko je poznata činjenica da je nega sebe esencija kvalitetnog života. Kada su žene u pitanju, zdrava kosa je ono od čega prvo zastane dah, ali se njoj takođe i posvećuje najviše vremena i nege.

Nega sebe spolja i unutra, dakle, počinje od glave i kose. Etarska ulja predstavljaju pravi spa tretman za vašu kosu i kožu glave. Čista esencija biljaka u ovakvom obliku predstavlja melem za sve probleme koje možete iskusiti na kosi.

Jaki šamponi i razne maske popularnih proizvođača koje koristimo na kosi često umeju da dodatno oslabe i oštete vlas i kožu glave, dok neškodljive biljne materije imaju hranljivo i dugoročno dejstvo. Sva etarska ulja koriste se u kombinaciji sa uljima kao što je jojobino. Bogatstvo koje nam pruža priroda samo treba iskoristiti na pravi način.

Đumbir – ulje za rast i jačanje kose

Jedno od esencijalnih ulja koje je neophodno da posedujete u svojoj maloj apoteci je ulje neverovatnog đumbira. Magična biljka koja u svim svojim oblicima leči i jača otpornost organizma. Česta posledica istanjivanja kose i opadanja je upravo slab organizam koji je često pod stresom. Ulje đumbira sadrži materije koje pri direktnom nanošenju na kožu glave jačaju cirkulaciju u samom korenu dlake i podstiču regeneraciju. Pored toga, ulje đumbira ima protivupalna dejstva koje u potpunosti štite kožu glave.

Ulje ruzmarina u borbi protiv masne kose

Ulje ruzmarina je nezamenljiv izvor vitamina B koje je neophodno za bilo kakav rast. Ovo ulje takođe je bogato gvožđem i kalcijumom čime ojačava kosu. Ukoliko je vaša kosa ubrzo posle pranja masna, velika je verovatnoća da vaša koža luči veću količinu sebuma. Važno je znati da to nije ništa što ulje ruzmarina ne može da zaustavi. Dobrobit ovog ulja potvrđuje i činjenica da je naučno dokazano da redovna upotreba ulja ruzmarina sprečava preuranjenu pojavu sedih vlasi i opdanja kose.

Mirisi provanse u kosi – umirujuće dejstvo lavande

Primenom ulja lavande na teme glave omogućavate stvaranje novih folikula dlake i gušćeg i ubrzanog rasta kose. Takođe, ugođaj koji stvara miris lavande dodatno doprinosi oslobađanju od stresa i relaksaciji.

Ultimativni lek protiv ispucalih krajeva

Kod ispucalih krajeva pravi lek je ulje geranijuma. Ovo ulje puno antioksidanata zaceljuje krajeve neverovatnom brzinom. Cvetne arome oživeće kosu i vratiti joj sjaj.

Sjajna kosa kao sa reklame

Priuštite sebi luksuznu kosu koja zrači sjajem uz malu pomoć prirode. U Vaš balzam za kosu dodajte 2-3 kapi ulja kedra i videćete rezultate. Mekša kosa, ojačana i zdravija koža glave. Ovo ulje najbolje je koristiti u kombinaciji sa uljem jojobe i ruzmarina.

Ulje čajevca kao prepreka peruti

Tee tree ili čajevac je ulje neizostavno za zimsku negu kose. Vetar i mraz utiču na pojačano sušenje kože što uzrokuje perutanje kože glave. Uzrok perutanja često je i prisustvo gljivica,a ulje čajevca osim što dubinski hidrira kožu ima i antigljivična i antiupalna dejstva.

Par kapi svakog od ovih ulja meša se sa baznim uljem kao što je ulje jojobe, avkoda, badema, maslinovog ulja ili badema, jer ono zapravo prenosi etarsko ulje do srži vlasi i kože. Ovo ulje je po svom sastavu najsličnije sebumu koje mi prirodno lučimo pa ga samim tim koža lako upija.

Izbacite veštačke proizvode za kosu i okrenite se prirodi, kao i za sve, lek se nalazi u biljkama. Etarska na ulja su ono najvrednije iz biljaka što nijedan drugi proizveden veštački šampon ili balzam ne može da pruži. Kako je kosa među prvim stvarima koje se primete na vama, dozvolite joj da dostigne svoj pun potencijal i prikaže vas u najboljem svetlu, kao zdravu, izbalansiranu i negovanu osobu.