Background

entry image
Esencijalna ulja uz koja ćete produžiti leto

Svi se radujemo praznicima i uživamo u najlepšem periodu godine sa porodicom i voljenima. Problem je što ih čekamo cele godine, a kad dođu, prođu za tren. Prosto poželimo da traju još malo. Iako je nemoguće zaustaviti vreme, uz pomoć aroma lampi i pravom kombinacijom esencijalnih ulja vaš dom će zadržati prazničnu atmosferu koliko god vi to želite.

Aroma lampe su, pored svoje praktične upotrebe, i veoma lep i unikatan ukras. Zašto unikatan? Retko gde ćete naći dve iste lampe, pogotovo od umetnika koji ručno prave svaku lampu, vodeći računa da svaki dom ima svoju, specijalnu aroma lampu. Njihova praktična upotreba je ta da savršeno zagreva ulje i širi umeren miris odabranog esencijalnog ulja po celom domu. Veoma je popularno zbog svog neobičnog izgleda i praktičnosti.

Uz odabranu kombinaciju esencijalnih ulja i nekoliko aroma lampi praznici će u vašem domu biti kad god vi to poželite. Mi vam preporučujemo ove kombinacije:

Opuštanje uz vatru

Ova kombinacija će vas podsetiti na miris kamina i vatre dok uživate u komforu svog doma. Za ovaj miris je potrebno staviti tri kapi esencijalnog ulja cimeta, dve kapi narandže, kap muskatnog oraha i kap esencijalnog ulja karanfilčića.

Đumbir

Ova aroma će vas podsetiti na ukusne praznične keksiće. Za ovu kombinaciju vam treba pet kapi esencijalnog ulja đumbira, četiri kapi karanfilčića, dve kapi muskatnog oraha i dve kapi esencijalnog ulja cimeta.

Božićna jelka

Za ovaj čaroban miris koji će vas asocirati na miris jele i božićnog drveta neophodno je šest kapi esencijalnog ulja jele, tri kapi čempresa, kap narandže i dve kapi muskutnog oraha.

Šetnja šumom

Ukoliko volite da šetate šumom i uživate u mirisu iste ova kombinacija esencijalnog ulja je savršena za vas. Potrebno vam je šest kapi esencijalnog ulja jele, četiri kapi borovine, tri kapi čempresa i kap esencijalnog zimzelenog ulja.

Zimska čarolija

Miris zime i praznične atmosfere u vazduhu je svima drag osećaj. Za ovu, vrlo jednostavnu kombinaciju, vam treba četiri kapi esencijalnog ulja čempresa i dve kapi sandalovine.

Cimet- narandža

Jedan od omiljenih čajeva mnogih ljudi, zbog svog ukusa i arome ova kombinacija se smatra jednom od važnijih za vreme praznika. Potrebno vam je pet kapi esencijalnog ulja narandže i tri kapi esencijalnog ulja cimeta.

Topla čokolada

Jutarnja topla čokolada sa mrvicom minta je idealan način da se započnu praznici. Ovu kombinaciju ćete dobiti tako što ćete pomešati šest kapi esencijalnog ulja kakao-a i dve kapi peperminta.

Srećni praznici

Najpopularnija kombinacija za praznike je definitivno ova. Jednostavno se pravi, a mirisi će vas vratiti u badnje veče. Stavite dve kapi esencijalnog ulja jele, dve kapi narandže i jednu kap zimzelenog esencijalnog ulja za savršen miris.

 

Ovo su naši trikovi kako da zadržite duh praznika u vašem domu cele godine, naravno, ukoliko volite neke druge mirise možete sami da kombinujete i pravite mirise kakve vi najviše volite i koji vas najviše asociraju na prazničnu idilu.