Background

entry image
Esencijalna ulja uz koja ćete produžiti leto

U vremenu kada je informacija dostupna na svakom koraku i kada je zaista teško držati pažnju na jednoj stvari dodatna pomoć je uvek dobrodošla. Koliko puta ste se samo našli na sastanku, ispitu ili na nekom seminaru, a da samo u jednom momentu primetite da uopšte niste pratili ili da nemate pojma o čemu se govori. Ne brinite, niste jedini. Mnogi ljudi imaju slične probleme.

Mnogi se okreću kafi, sokovima i ostalim proizvodima od šećera koji naglo podignu nivo energije. To svakako nije rešenje jer koliko naglo podignu energiju, toliko brzo je vi potrošite, i samo vam na kraju budete još umorniji. Nema potrebe za tim, uz kvalitetna esencijalna ulja čokoladica ili sok vam uopšte neće trebati. Ona su odličan način da popravite fokus bez neželjenih reakcija.

Lavanda

Ovo esencijalno ulje ima pregršt pozitivnih dejstava. Pomoći će vam pri koncentraciji i fokusu, a ukoliko imate problema sa nesanicom ili anksioznošću, esencijalno ulje lavande je takođe veoma blagotvorno.

Ruzmarin

Esencijalno ulje ruzmarina ima širok spektar upotrebe. Koristi se u kulinarstvu nekoliko hiljada godina, ali takođe utiče pozitivno na zdravlje i raspoloženje. Travnat i energičan miris ruzmarina će vam pomoći pri anksioznosti i smanjiće vam napetost i umor. Veoma je korisno i za koncentraciju tako da ako imate neki neizbežan posao ili ispit, nekoliko kapi ruzmarina će vam sigurno biti od koristi.

 Bosiljak

Bosiljak se sa razlogom naziva “kraljica biljaka”. Ima veoma široku upotrebu u aromaterapiji. Osim predivnog, opuštajućeg mirisa, bosiljak će vam pomoći da popravite koncentraciju, opustiće vas i pripremiti za naporan dan.

 Ličea

Blagi citrusni miris Lićea esencijalnog ulja će vam pomoći da pregurate umor ili pad energije ukoliko se osećate iscrpljeno. Ukoliko imate neke neodložive obaveze poput ispita ili pripreme za posao, samo nekoliko kapi ovog esencijalnog ulja će vam podići koncentraciju i popraviti vam raspoloženje.

 Menta

Ovo ulje se često koristi u pastama za zube i oralnoj higijeni, ali je veoma blagotvorna i pomaže koncentraciji. Jedno od najčešće korišćenih esencijalnih ulja će vam pomoći da održite fokus i daće vam potrebnu energiju tokom dana.

 Limun

Esencijalno ulje limuna ima raznovrsnu upotrebu u aromaterapiji. Poznato je po svojim svojstvima čišćenja i prečišćavanja i jedno je od najprodavanijih esencijalnih ulja. Pored praktičnih upotreba, esencijalno ulje limuna poboljšava koncentraciju, povećava energiju i podiže duh.

 Čempres

Čempres ima svež, zimzelen miris koji će vas asocirati na čiste borove šume. Odlično je za umirenje i koncentraciju stimulišujući hormone sreće. Koristi se u medicini zbog svojih antiseptičkih osobina. Takođe utiče blagotvorno na grčeve, kao antioksidant, bolove u mišićima i krvotok.

 Pačuli

Esencijalno ulje pačulija ima zemljastu aromu sa premisama dima. Prijatno je i ima mnogo pozitivnih efekata. Veoma je dobar za koncentraciju zbog svog umirujućeg mirisa. Koristi se još kao i afrodizijak, sedativ, i antiseptik. Specifičan miris ima mnogo blagotvornih dejstava.

 Sandalovina

Esencijalno ulje sandalovine ima široku upotrebu u verskim organizacijama kroz vekove i civilizacije. Najviše se koristi u hinduizmu gde se smatra svetim. Uz svoj osvežavajući miris koji se koristi za proizvodnju  parfema  i  kozmetičkih preparata, ili mirisa za sobu, ono je veoma korisno za koncentraciju. Umiruje i omogućava bolji fokus.

 Limeta

Esencijalno ulje limete ima veoma aromatičan, tropski, citrusan miris. Stimuliše mozak i pojačava koncentraciju, a uz to ima i blagotvoran uticaj na celokupno raspoloženje. Veoma je popularno zbog svog osvežavajućeg, letnjeg mirisa.

Esencijalna ulja su tu da pomognu u mnogim situacijama i pravilnom upotrebom istih ćete osećati poboljšanje koncentracije i energije. Izaberite svoj miris koji vam najviše odgovara i uživajte u njemu uz mnoštvo pozitivnih efekata.